KONGELIG BESØK på Lerviks Båtbyggeri

Kongelig besøk på båtutstilling
INTERESSANTE HISTORISKE BLIKK  fra det nære skal vi også ha i LM på WordPress. HER: Kongelig besøk på båtutstilling hos Brødrene Lervik´s Båtbyggeri i Son: Kronprins Olav og prinsesse Astrid med følge. Til høyre for kronprinsen står Anfin Lervik, en av båtbyggerbrødrene. Takk til Jørn Svendsen/Vestby Historielag og Ragnhild Lervik Johansen for kopi av det historiske fotografiet.
 
Lokalmagasinet.no (LM) og det mer tidløse magasinet Herison.no (startet i april 2014) har tatt i bruk Facebook for å støtte opp om og supplere den redaksjonelle drift. De to Fb-sidene og Twitter-kontoen LMExtra (siden mars 2010) sender mange ekstra lesere til LM. Med god drahjelp fra Facebook og Twitter ble besøk og sidevisninger mer enn doblet fra 2016 til 2017!
 
Den nyeste Fb-siden Her i Son får en viktig rolle etter overgangen til WordPress. Denne siden har nå snart 1100 følgere. På redaktørens Fb-side deles bl.a. ferske nyheter, men også private saker. Da bare for Fb-venner. Siden har nå over 3200 venner.
 

LM er basert i Son, men har fra starten av hatt hele Vestby kommune som dekningsområde. Først og fremst for kommunalsaker, der det ligger mye fellesstoff for bygda.

“Fra fortid og nåtid, med ståsted i det nære” angir en hovedretning på stoffet. En tilleggsfunksjon er å være portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet.

VED ET TEKNISK VEISKILLE

Vi er nå kommet til et veiskille med hensyn til å redigere og publisere stoffet. Som våre faste lesere vet, heter veiskillet WordPress (WP). Det er en publiseringsløsning som fås i en rekke varianter for små og mellomstore nettaktører. LM har nå fått levert en variant i skreddersøm for oss.

Teknologien er radikalt annerledes enn den vi bruker på den gamle publisereren. Den baserer seg kort sagt på et byggeklosssystem. Der ligger på sett og vis både mulighetene og begrensningene. Begrensningene fordi det har vist seg å være tidkrevende for en miniredaksjon å lære seg de nye grepene, samtidig som driften på den gamle publisereren skal gå sin gang.
 
 
SVEIN-H. STRAND, utgiver og ansvarlig redaktør

 

Hits: 583