LOKALMAGASINET OPP PÅ NY SERVER I DAG?

(27.01.21) (Av redaktør Svein-H. Strand) Serveren som Lokalmagasinet.no (LM) lå på i USA, i en serverpark i St. Louis, brøt rett og slett sammen. Etter at dette ble avklart, startet vår leverandør Info Helgeland arbeidet med å hente ut backing-filer for bl.a. LM, Herison.no og et fåtall andre norske nettsider som de er leverandør for.

Datafilene for alle disse flyttes til en ny server i Tyskland, der Info Helgeland fra før leier plass for et hundretalls norske hjemmesider.

I går var turen kommet til det “tyngste” flyttelasset: De nær ni tusen LM-filene og i underkant av tusen for Herison.no, inkludert såkalt tekniske sider for bl.a. redigering.

Alt dette tar sin tid, tatt i betraktning at arbeidet utføres av et enkeltpersonforetak der daglig leder er delvis sykmeldt. Men etter alle solemerker å dømme, vil flyttingen være avsluttet i løpet av dagen i dag.

Når ting som dette skjer, at en server bryter sammen, ligger det i “de tekniske kortene” at datakopiene, altså backing-filene, ikke er komplett helt fram til siste dag/publisering.

Når LM igjen kommer på nett, vil derfor noen oppdateringer ikke være å finne. Hvor mange, gjenstår å se.

Uansett var det bare et fåtall saker/nyhetsnotiser som ble publisert i dette tidsrommet. Og for trolig alle disse har vi utkast som er lagret i epost-modus.

 

 

 

Hits: 10