NÅR KLADDEN MÅ OPP Å STÅ

(Av redaktør Svein-H. Strand) For en uke siden i dag skjedde det at Lokalmagasinet.no (LM) uten forvarsel ble “nedstengt” fra USA, rettere slått av for visning, av grunner som det så langt ikke har vært mulig å få vite.  Derfor setter vi nå inn en halvferdig WordPress-versjon av LM med arbeidsnavnet Lokalmagasinet.ipage.no for å videreføre driften. 

Før helgen åpnet vi også en “kladd” av en Facebook-side med navnet Lokalmagasinet – Herison.no. Her vil det komme forhåndsvisninger av større saker som publiseres i LM på WordPress (WP), pluss diverse småstoff som (i alle fall inntil videre) kan publiseres raskere der enn her.  Og som navnet viser: Vårt ekstramagasin Herison.no er også berørt,

Vår leverandør Info Helgeland, med en dataingeniør som daglig leder, leier plass for oss og en håndfull andre norske nettsteder/hjemmesider i en stor serverpark i USA. Disse er de siste som venter på tur til å bli flyttet til en ny, moderne server i Tyskland.

Av dem er LM den desidert største aktøren med sine nærmere 9000 sidefiler og et besøkstall som i 2019 passerte én million.

I serverparken i USA ser det ut til at de har tatt seg til rette på en måte som må kunne kalle skandaløs. Spesielt når det som her går ut over en uskyldig sluttbruker med flere tusen lesere.

Saken ligger et ugreit juridisk lende; det er uklart hva som er internasjonal rettspraksis på området – om dette i det hele tatt finnes.

  • RESULTATET er imidlertid klart nok: Økonomisk tap så lenge domenet http://www.lokalmagasinet.no ikke kommer opp med annet enn domenenavnet (i nettleseren).

“Too many connections”. Dette var alt som sto på “LM-siden” søndag i forrige uke. Under nettleserfeltet. Hva dette egentlig betyr, hører vi gjerne om fra noen som vet.

Etter atskillige ringe-runder fikk vi tak i vår leverandør, sykehusinnlagt lokalt for justeringer etter en omfattende operasjon på Universitetssykehuset i Tromsø.

Med “lett lungebetennelse” er vår mann nå utskrevet og arbeider delvis sykemeldt for å få tilgang til “baksiden” av serveren. Derfra kan backing-kopier av alle våre filer overføres til nyserveren.

Da er “kantina” i vårt lille mediehus forlengst søndagsåpnet, og redaktøren har skrevet alt han vet om denne skandalesaken som gjelder oss selv. Oppdatering kommer så snart det er noe nytt. Det skal blant annet arbeides med å med å gi leverandøren praktisk bistand og på journalistisk vis undersøke hva som har skjedd og skjer i serverparken “over there”.

 

Hits: 49